FOTO: Dubravko Pervan izabran za predsjednika NSUEPHZHB

Dana 06.06.2014.godine na Kupresu u hotelu Adria-ski s početkom u 12,00 sati održana je Redovita izborna skupština Nezavisnog sindikata uposlenika Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne (NSUEPHZHB)

Izborima su nazočile sindikalne kolege iz BiH i zemalja okruženja, a sami izbori su protekli u demokratskoj i tolerantnoj atmosferi.

Ovom prigodom smo se oprostili sa umirovljenim kolegom i dugogodišnjim predsjednikom Skupštine Đurom Markovićem kojem smo uručili zahvalnicu i umjetničku sliku kao poklon za dugogodišnje uspješno sindikalno djelovanje i predsjedavanje Skupštinom NSUEPHZHB.

Zastupnici skupštine 47 od 50 pozvanih su jednoglasno izabrali Iliju Damjanovića za predsjednika i Blaženka Ćorića za dopredsjednika Skupštine NSUEPHZHB.

Dva kandidata za predsjednika NSUEPHZHB Josip Dragić i Dubravko Pervan su se obratili zastupnicima i prezentirali svoje planove za što će se zalagati ukoliko budu izabrani za predsjednika u narednom četverogodišnjem mandatu.

Većinom glasova sa 41 glasom svoje povjerenje zastupnici su dali Dubravku Pervanu i istog izabrali za predsjednika Sindikata.

Na izbornoj skupštini jednoglasno su verificirani mandati za članove Predsjedništva NSUEPHZHB i u Predsjedništvo su izabrani Ivan Baketarić, Filip Turudić, Dubravko Pervan, Zdravko Ljubas, Davor Vidović, Oliver Papac, Antonija Kapetanović i Darko Prce, a kandidat Josip Dragić nije dobio dovoljan broj glasova zastupnika Skupštine i nije mu verificiran mandat u Predsjedništvu NSUEPHZHB.

Sa ovog skupa usvojeno je Otvoreno pismo koje je upućeno resornom ministru Erdalu Trhulju na njegove netočne izjave u svezi navodnog viška uposlenika i cijena električne energije. Isto tako jednoglasno je donesena Odluka o izdvajanju 40.000, 00 KM iz redovitih novčanih sredstava (članarine) Sindikata koje će se dodijeliti članovima NSUEPHZHB našim radnim kolegama kojima je imovina stradala u nedavnim poplavama.