(FOTO)Akcija pomoć Banovini

Drage kolegice i kolege sindikalci želim vas informirati o tijeku akcije „Pomoć Banovini“. Prikupili smo preko 70.000,00 KM. Obzirom da imamo još uvijek obročnih uplata, točan iznos donacije ćemo znati u 8. mjesecu. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, radnicima u JP EP HZHB d.d. Mostar, Elektroprijenosu- Sindikalna podružnica Mostar, Upravi JP EP HZHB d.d. Mostar koja je podržala ovu akciju financijski i logistički, župniku Župe Vidoši fra.Ivanu Kasalu i firmama iz Livna: Roco commerce i B krug, kao i pojedincima koji nisu vezani za energetski sektor, a odlučili su sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji. Želim zahvaliti i svim dobrim ljudima koji su nam pomogli prilikom rješavanja potrebne dokumentacije za prelazak granice između BiH i Republike Hrvatske, kao i Caritasu Sisačke biskupije.

Dosad smo posjetili Petrinju 4 puta. Prvi naš odlazak bio je 26. siječnja i tada smo obišli dvije tvornice kontejnera u Krapini i Velikoj Gorici i uspjeli dogovoriti sa firmom „Kova“ Velika Gorica izradu i isporuku dva kontejnera za osmeročlanu obitelj Radošević (Ivica, Andrea, Laura, Ivano, Analija, Gabrijel, Katja i Lucija). U Petrinji smo posjetili obitelj Radošević, obitelj Pavlenić i obitelj Duspara.

U razdoblju od 15.02. do 17.02.2021. godine smo dovezli bijelu tehniku, montirali namještaj za privremeni dom obitelji Radošević, kao i svu potrebnu opremu za krevete. Želim posebno zahvaliti stolaru Ivici Ćubeli iz Livna koji je poklonio svoje vrijeme i znanje u izradi i montaži namještaja za obitelj Radošević. Donirali smo i četveročlanoj obitelji Duspara novčana sredstva za popravak krova i izradu novog dimnjaka. Mario Duspara je bio naš dugogodišnji radni kolega i aktivni član Sindikata. Zbog obitelji se odlučio za preseljenje u Petrinju, gdje ga potres nije zaobišao. Na sreću oštećenja nisu bila velika.
29.03.2021. godine smo dovezli informatičku opremu za Caritas Sisačke biskupije i dogovorili kompletno uređenje montažnog objekta za peteročlanu obitelj Pavlenić. Jozo i Slavko Hrgić su pokrenuli akciju za izradu montažnog objekta kojeg su uspjeli izgraditi, ali nisu imali sredstava za izradu potrebnih instalacija, unutarnje uređenje i nabavku namještaja. Odlučili smo da ćemo mi dovršiti započeto.

Od 12.05.do 15.05.2021. godine boravili smo u Petrinji kako bismo uredili i opremili privremeni dom peteročlanoj obitelji Pavlenić (Antun, Tereza, Antea, Ivano i Iva).
Svi koji su radili kod obitelji Radošević i obitelji Pavlenić su rekli da ne osjećaju umor bez obzira na količinu posla koji su odradili i da su spremni odazvati se novoj akciji. Svima njima od srca hvala. Ja osobno sam ponosan na ovu akciju. Mnogi su mi se javljali i rekli da imaju slične osjećaje. Pokazali smo želju, volju i spremnost da pomognemo ljudima u nevolji. Nakon izrade polugodišnjeg financijskog izvješća znati ćemo točno koliko sredstava smo potrošili u ovoj humanitarnoj akciji.

HVALA SVIMA NA SUDJELOVANJU U HUMANITARNOJ AKCIJI „POMOĆ BANOVINI“
Predsjednik NSUEPHZHB
Dubravko Pervan